ingrediënten
1 prei, alleen het wit
3 wortelen
3 raapjes
3 aardappelen
een paar takjes tijm
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
een paar takjes peterselie
zout
peper
bereiding
Schil de wortelen, raapjes en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de prei en snijd het ragfijn. Maak de uit schoon en snipper fijn.
Verwarm de olie in een pan en fruit daar in de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de prei en de wortel toe en bak het een paar minuten mee.
Voeg dan de raapjes en de aardappelen toe.
Schenk er zo veel water bij dat alle groenten onder water staan. Voeg de tijm en het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep 30 minuten zachtjes sudderen.
Was ondertussen de peterselie en snijd het klein.
Haal de tijm uit de soep. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de peterselie.